Carpe Diem, idioter! Vem fan vet vad som händer imorgon!?

Hej alla idioter... och ni andra med!

Jag ska börja detta inlägg med det ordspråk jag nästan alltid använder mig av och detta för att jag jag alldeles nyligen fått svidande kritik av några av mina bästa vänner för att jag inte lever efter min egen kodex...


Ordspråket lyder "Carpe Diem, idioter! Vem fan vet vad som händer imorgon!?" och för er som inte har en jävla aning om vad det betyder klargör jag följande: Carpe Diem = Fånga Dagen. Jag menar alltså att man inte ska låta några chanser till ett bättre och mer innehållsrikt liv (vilket innefattar en jävla massa) passera förbi en utan att ens försöka få fatt i dem.


Några klassiska exempel kunde absolut vara att skita i att gå fram och snacka med den snygga bruden i andra änden av festen för att man är kycklingaktig, eller inte börja snacka lite med den som sitter bredvid en i bussen, trots att man känner för lite sällskap, för att man "vet" att "offret" i fråga skulle förmoda att man var hög eller bara dum i huvudet...


I vilket fall som helst har jag misskött att följa min egen visdom och sålunda blivit dömd att bättra mig på den punkten... En av de "chanser" jag, enligt mina kära vänner, försuttit tar jag inte upp här av personliga skäl (och tiden får väl utvisa om jag är skyldig eller inte), men jag har även fått skäll för att jag inte bara (i linje med min egen lära) går raka spåret fram till folk jag tycker verkar intressanta att prata med och inleder ett samtal.


Till mitt försvar kan jag ju parera med följande: Det svenska samhällets ospecificerade sociala regelverk förbjuder, mer eller mindre, den typen av spontana kontakter med andra människor! Vad skulle ni själva tycka om att någon (och med "någon" menar jag inte Brad eller Angelina) satte sig bredvid er på bussen/tåget till jobbet och började gagga om allt möjligt skit som vilken fet jävla gädda det blev på fisketuren i måndags, om hur jobbigt det är med stop i toaletten hemma eller t.o.m. gick så långt som att plötsligt fråga efter ditt nummer!?

Förmodligen skulle några av er reagera aningen reserverat men artigt, några skulle bara höja volymen på mp3:an och låtsas som att de inte hört något från början och kanske skulle några av er t.o.m. kliva av bussen/tåget på nästa hållplats...


Point Made om du frågar mig! Vem vill vara den som skrämmer bort folk och kanske förhastat slarvar bort något som kunde blivit bra med lite tålamod... aye!? Har jag fel?


Kul är dock att tar man (nästan) vilken "normal" fest som helst kan man omedelbart, efter att ha passerat hopen med rökare som står utanför porten, kliva in genom dörren och applicera raka motsattsen sociala regler till vad jag skrivit om ovan! (?)


Sen om det hänger på välfyllda systemetkassar och/eller barer kan man ju spekulera om, men intressant är det ju sannerligen ur ett samhällssocialt perspektiv!


Till sist lovar jag att bli lite bättre på det där med att låta chanserna passera förbi och istället våga lite mer, tänka lite mindre på konsekvenser och bättre ducka undan mina polares Eye in the Sky som verkar aktivt 24/7 ;) Vi hörs och ses!


Måndag den 20 april 2009

Jag öppnar detta inlägg med en stilla fundering över följande molnformation som jag och Hasse stötte på efter en lång fika på Soda... Bra eller dåligt omen kan man undra!? ;)



Och hade tänkt fortsätta med lite bilder från festen i helgen, men då jag inte känner övriga pajsare som pryder bilderna jämte mig, så väl som jag skulle vilja i vissa fall ;) tror jag det blir bäst om jag låter det glida den här gången. För att inte röra upp allt för mycket starka känslor, för er som så gärna velat se mina helg-fest-bilder, kanske det dyker upp en och annan här vartefter...
 
Kvällen blev dock lite lugnare än jag tänkt mig gällande ölintaget, och med facit i handen så här efteråt började vi förmodligen öla aningen för tidigt för vår ålder ;) Det blev grillad fläskfile till hemlagad potatisgratäng (tack C) och det var gott så in i helvete!

Hystar in lite bilder på lägenheten också även om det bara är jag som är intresserad av utvecklingen på den fronten, Mjo, ok... kanske någon eller två där ute i bruset  ;) Börjar packa upp och montera lite kök ikväll redan, vilket känns mer än kanonbra! :) Sista bilden är min mamsing och hennes sambo som var uppe och kollade läget idag :)


    

Lägger in ljudklippet "Singing at teh Party" från filmen Nacho Libre med Jack Black som jag ska se en gång till innan domen faller. Den kändes inte så bra som jag hade hoppats på, men jag såg den ju med Tommi som inte gillar Shaolin Soccer så... Kanske helt enkelt borde se den med någon rolig person istället ;) Det här ljudklippet fick mig att asgarva och det har nog definitivt att göra med att det var en av de roligaste scenerna i filmen! Ni som sett den vet vad jag menar!




Det blir ett halvskapligt inlägg denna gång för snart är det dags att ta sen lunch och glida en sväng förbi sibylla-master och trycka i sig en kycklingburgare med ost och bacon! Nyttigt... Njaaa, men är man ute efter livskvalité så är man och det är ju knappast mitt fel att det är gott! Hej svejs på er och ha en skön kväll!

Tvätt- & skruvdag!

Idag är det tyvärr tvätta som gäller halva dagen och det är inte så mycket att tvätta är tråkigt, men när det jag hade velat göra under tiden (nämligen skruva ihop IKEA-möbler till badrummet) bara kan göras i andra änden av stan blir jag frustrerad... Att tvättkorgen var knökfull gör inte saken bättre och jag har dessutom lite av en grå dag...

Blir väl klar med tvätten framåt två-hugget skulle jag tro och då bär det av till ektorp (för att skruva möbler) där vissa delar av lägenheten för tillfället ser ut så här där man kan se att ekgolvet är på g och att fondväggen är uppe. I andra änden av rummet står min duschkabin och väntar på att bli monterad innan fredag (om allt går som jag vill) :)

  

Så här långt har vi kommit med väggen i köket. Själva köket kommer den 17:e. Jag tycker nästan synd om de som kommer med gerjorna... de har ju inte en aning om att lägenheten är högst upp i ett hus utan hiss och med smal trapp, he he

 

Jens kommer ner från Stockholm på fredag och ska hälsa på Palle, sin kusin som har sommarstuga utanför Norrköping, men vi ska ses och ta en lunch på stan och så ville han se lägenheten också förstås :) Det är inte allt för ofta jag är i Stockholm när Jens är i Norrköping, he he. Typiskt!

Nu ska jag gå ner och hänga tvätt fär glatta livet så jag blir klar någon gång! Vi hörs och ses. 
 

Tusen frågor till Tobbe (T1) & Tommi (T2)

Frågorna snodda från Anders blogg!

Lovar du att svara ärligt på dessa frågor?
T1: Sure
T2: Ja visst

Smeknamn:
T1: Tobie, Tobson, Tobelito
T2: Korken, Yxi, Töttörö...

Låt som när du är ledsen sörjer till?:
T1: Hallelujah (med Jeff Buckley)
T2: Every Time I Look At You (med Kiss)

Beroende av:
T1: Koffein & Dineros
T2: Kaffe

Vad tror folk om dig?:
T1: Att jag alltid ställer upp.
T2: Att jag är elak tydligen.

Stämmer det?: 
T1: Nope, men folk kan ju få tro det om de vill... ha ha
T2: Japp... nej vars, men min humor kan nog vara ganska elak om man inte känner mig.

Vad får du oftast komplimanger för?:
T1: Min bil, ha ha...och att jag är trevlig.
T2: Jag kan inte komma på någonting... jag kan uppenbarligen inte registrera komplimanger...

Vad säger du för att imponera på någon?:
T1: Jag presenterar mig, ha ha
T2: Jag är tyst... skulle jag öppna munnen skulle jag bara imponera personen till döds! ha ha

Hur imponerar man på dig?:
T1: Tjejer kan klä av sig och killar göre sig icke besvär... ha ha, nej men det där är väl olika.
T2: Att stå upp för sig själv och sätta mig på plats tycker jag är imponerande... tjejer alltså pratar jag om!

Brukar du skratta för dig själv?:
T1: ha ha, absolut!
T2: Japp... senast till misstolkningen "nigger in a box", ha ha.

Äger du några converse:
T1: Vad fan är det?
T2: Nej, i helvete i heller!

Sprit, cider, vin eller öl:
T1: Öl i alla lägen, men sprit kommer tvåa...
T2: Öl über alles!

Brukar du bli för full:
T1: Nope
T2: Nej.

Vad har du för mobiloperatör:
T1: Tele2
T2: Tele2, born to be cheap!

Är du allergisk mot något:
T1: Jag är allergisk mot din mamma!
T2: Puckon, idioter, kretiner...

Har du haft sex idag:
T1: Nej tyvärr...
T2: Nej.

Vad sa den du senast pratade med i telefonen:
T1: "ok, men ring sen när du är klar då"
T2: I´ll take the 5:th on that one.

Antal timmar sömn inatt:
T1: 8 timmar skön grissömn!
T2: 5,5 timmar.

Sov du ensam:
T1: Mm
T2: Ja

Brukar du komma i tid:
T1: Japp... hm... jo det brukar jag fan göra!
T2: Det får du fråga henne om... ha ha.
T1: Fan vilken dålig humor...

T2: Jag måste fan sova lite innan jobbet alltså! Ses sen...
T1: Dra åt helvete, din kyckling! 

När mår du bra: 
T1: När allt flyter!
T2: Packaaaa... (ljudet av en kyckling)

Hur känner du dig nu:
T1: Myspysig, ligger på soffan och slappar... typ...
T2: Zzzzz

Vad tycker du om fötter:
T1: varken bu eller bä...
T2: Zzzzz

Vad saknar du:
T1: Just nu... ***  :P
T2: Packaaaa... Zzzzz

Hade du en bra kväll igår:
T1: Japp
T2: Zzzzz

Favoritdryck på morgonen: 
T1: Med överlägsen marginal... KAFFE! ha ha
T2: Zzzzz ( men hade svarat samma som T1 om han inte varit en sån kyckling)

Rakar du benen:
T1: Skulle inte tro det!
T2: Absolut! jag älskar när mina ben är lena och fina... (Zzzzz)
T1: ha ha ha

När brukar du oftast gå och lägga dig:
T1: Mellan 23-01 typ... Beror lite på vart man är och vad man gör...
T2: Zzzzz

Är du blyg?
T1: Nope
T2: jag blir jätteblyg när jag möter söta killar...
T1: Jag vet, jag är ett svin! ha ha ha

Sysslar du med någon idrott:
T1: Nej, man kan skada sig allvarligt av sånt...
T2: Zzzzz

Tror du på kärlek vid första ögonkastet:
T1: Äh, för fan... Kom igen... det blir inte kärlek utan att man öppnat truten helt enkelt...
T2: Jag tror på tomten...

Har du spytt offentligt:
T1: Japp
T2: Zzzzz...
T1: Tommi har pumpat upp den största spyan jag någonsin sett i hela mitt liv en gång i Mauritzberg, ha ha.

T2 återvänder från sitt rum och hoppar in igen...

Vad skulle du göra om du vore tjej för en dag:
T1: Jag skulle taffsa på mig själv tills jag blev blå... ha ha
T2: Ni hade inte sett mig den dagen, he he

Är du bortskämd:
T1: Hm... Jo, kanske lite...
T2: Ja.

Vad gör du i morgon:
T1: Kör grejor till lägenheten i Johans PEMA-bil, sen festar jag på kvällen :)
T2: Sover under dagen och jobbar natt.

Vad är det värsta du vet?: 
T1: Lögner & att vara fattig.
T2: Lögner, hyckleri och idioter.

Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka?:
T1: Omg... inte fan vet jag... ska ringa min revisor, he he ;) Nej, kanske någon tusing +
T2: Jag slösar aldrig, jag investerar... ha ha. Allt på en gång!

Vilken kändis tycker du är en bra förebild?:
T1: Michael Jackson, ha ha ha... Mja, allvarligt så blir det Pink kanske...
T2: Det där är ju helt subjektivt och omöjligt att svara på!

Vad längtar du till?:
T1: Till sommaren, allt grillande och ölande :P
T2: Slutet på detta frågeformulär...
T1: ...och till slutet på detta frågeformulär...

Har du bra vänner och äkta vänskap?
T1: Ja.
T2: Ja.

En speciell dag du minns: 
T1: När jag var ca 10 år, tog ut en Sprite-flaska ur en kyl, halsade direkt ur (fast jag inte fick göra så) och upptäckte till min förvåning att det var hemkört... *kräääääk*
T2: När jag var tre år och tjöt i en sandlåda...

Hur gammal är du: 
T1: 22 år och oskuld! ha ha. ...eller 34 på g till 35 nu i november :)
T2: Övre tonåren, ha ha. Jag är 31.

Tycker du om någon just nu: 
T1: Japp
T2: Ja

Du samlar på:
T1: Brödlimpor
T2: Ägg

Gröna eller röda äppeln:
T1: Pippigula, ha ha
T2: Päron.

T2: Nu sticker jag till jobbet... Hej så länge!
T1: Dra åt helvete!

Vem ringer du när du är arg/ledsen
T1: Hm... Det finns några få personer, men jag nämner inga namn här.
T2: Jobbar.

Vilken tid gick du upp idag:
T1: Typ 10 kanske... Unnade mig lite sovmorgon idag :)
T2: Jobbar.

Har du sovit i din egna säng inatt:
T1: Japp
T2: Jobbar.

Har du strumpor på dig nu: 
T1: Ha ha... Vilken intressant fråga, men japp det har jag.
T2: Jobbar.

Är det okej att gråta:
T1: Ja, om man lipar av rätt anledningar och inte för att komma undan lindrigare eller för att slippa konflikt!
T2: Jobbar.

När grät du senast:
T1: Minns jag inte... men det var inte nyligen i alla fall... Hm... kanske lite till The Wrestler när han försöker reparera sin relation till sin dotter... Fy fan det var tungt...
T2: Jobbar.

Vad skulle du göra om du vann en miljon:
T1: Jag skulle ha jävligt kul, sen skulle jag förmodligen dö av alkoholförgiftning i en svit på någon lyxkryssare långt ute på Indiska Oceanen, ha ha ha. 
T2: Jag svär vid mitt liv att jag skulle ge den till Tobbe!

Bär du glasögon eller linser:
T1: The devil wears Prada!
T2: Jag borde ha både glasögon och hörselapparat, men jag skiter i det så folk får komma nära om jag ska känna igen dem och skrika om jag ska höra dem...

Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder:
T1: Nope.
T2: Jobbar.

När går du upp ur sängen en helgmorgon:
T1: Mellan 10-11 typ...
T2: Jobbar.

Vill du gifta dig:
T1: Hm... japp, någon dag så... :)
T2: Jobbar.

Vill du ha barn:
T1: Japp. En knodd eller kanske två...
T2: Jobbar.

Är du bra på att laga mat:
T1: Japp, men har blivit lat och handlar mycket mat ute...
T2: Jobbar.

Är du flygrädd:
T1: Nej.
T2: Jobbar.

Hur vig är du:
T1: Som Bruce Lee och lite mer... eller verkligen inte alls...
T2: Jobbar.

Är du musikalisk?:
T1: Japp :)
T2: Jobbar.

Vad dricker du helst när du är törstig:
T1: Cola tyvärr...
T2: Jobbar.

Vilken är din favoritglass:
T1: Sandwich :P mmm
T2: Jobbar.

Tycker du om sushi:
T1: Nej, jag gillar lagad mat... Vi lever inte på stenåldern längre...
T2: Jobbar.

Vad äter du helst när du ser på film:
T1: GODIS! eller om det är mat så blir det Thaimat :P
T2: Jobbar.

Har du tandläkarskräck:
T1: Så in i helvete! Brrrrrrrr
T2: Jobbar.

Är du morgon- eller kvällsmänniska:
T1: Kvällsmänniska utan minsta tvekan!
T2: Jobbar.

Vilken ögonfärg har du:
T1: Blågrå.
T2: Jobbar.

Hur ofta tränar/motionerar du: 
T1: varje dag! Jag prommenerar till och från bilen flera gånger...
T2: Jobbar.

Mer från renoveringen...

Hej igen :)  Jag fortsätter att rabbla på om det enda jag kan tänka på... LÄGENHETEN och hur den liksom växer fram från tankar, funderingar och visualiseringar tills dess att man faktiskt gör det på riktigt och får se resultatet... Det är en helt sjuk känsla av tillfredsställelse.

Det har varit lite tungt att se renoveringsobjektet som rör sig framåt i snigelfart och man försöker jobba snabbt och få mycket gjort, men det tar helt enkelt en sjuhelvetes jävla tid och det har bara varit för stackars, rastlösa mig att vänja mig vid detta faktum... men som sagt ovan börjar allt jobb synas på riktigt och vi är snart framme vid att lägga golvet.

Jag känner verkligen för att ta mig ut och festa till det lite. Jag mår som en prins just nu! :)

    Mm, Miller :P

Köket från IKEA kommer den 17:e, hemkört med bärare som lyfter upp skiten till lägenheten och jag kan inte uttrycka i ord vilken extrem lättnad det är att slippa den biten! Trapporna i detta hus är ingen lek kan jag lova efter att ha burit upp 20 förpackningar golv under förmiddagen (sammanlagt ca 50 kvm) samt foam-matta. Jag var helt knäckt i två timmar efteråt, men idag flyttade jag bilen med en gång när jag lyft klart och slapp sålunda p-böter (till skillnad från igår)... Tappade oturligt nog glasögonen i trappen som självklart pajade och sur som uppretad geting drog jag in till stan och till Optiker Persson där jag köpte brickorna, och de fixade till dem och bytte lite grejer helt gratis :) Det är fan bra service :)

Åkte även på ett riktigt back idag när jag skulle lägga undan mina badrumsvaror. Då fick jag veta att båten med min, och förmodligen tusen andras, duschkabin blivit kvarhållen i Kina och kommer inte komma till Sverige förän i slutet på maj. Jag frågade hur vi skulle lösa det då, men de svarade att de tyvärr inte kunde göra någonting. Då blev Tobbe förbannad och några fraser och ett samtal (till någon Bauhaus-chef) senare hade jag fått en dyrare och finare duschkabin till samma pris som den gamla :) ha ha. Ibland lönar det sig att lacka ur! 

Här kommer i vilket fall lite bilder våra framgångar med lägenheten.

Tapeten i vardagsrummet och färgen i hallen som heter Grädde.


Dagens fikabröd och en god kvällsmacka.


Nymålade lister och ett nysprayat element i badrummet.


Golvet som var rena självmordet för mina ben att släpa upp och ett slip-hjälpmedel som borde få ett riktigt stort och viktigt pris för bästa uppfinning, ha ha. Ett underbart verktyg som är superpraktiskt!


Handfatet som jag köpte igår och det träslag som skall pryda badrummet, vad det nu är... Fan, jag har glömt vad det är för träslag!


Här målade jag bara en våd för att se hur färgen blev och tillsammans med ekgolvet och laminat-kaklet som skall sitta i köket blev det riktigt grymt bra tycker jag om jag får säga det själv :) Jag kommer bli en mycket nöjd sim när jag flyttat in!


Inflyttningsfest i maj eller i början på juni :) Detta skall jag upprepa i vartenda inlägg så ingen ska missa när det blir party på kaffebacken! :) ha ha. Hej svejs.

RSS 2.0