Bornholmsresan!

Tjenixen! Det kan vara dags för det mest omfattande blogginlägg jag någonsin ens fantiserat om att skriva... Varför? Därför att jag har varit på ett knippe dagars semester i Danmark, närmare bestämt Bornholm, i mycket gött sällskap och gjort en hel massa skoj  :)

Vart ska jag börja... hm... Jag kör från början! Vi åkte från Norrköping onsdag kväll vid åtta och turades om att köra hela vägen ner till Ystad, kollade vart färjan skulle avgå, hittade en tom långtidsparkering och slaggade i bilen över natten. Lagom bekvämt kan jag tillägga (ha ha) och när vi vaknade var det inte bara kokhett i bilen utan parkeringen hade fyllts på under morgonen och vi hade, snusandes som två grisar, varit på display för alla att beskåda och få sig ett gott skratt... i alla fall jag som sov i framsätet... ha ha


Färjan var en katamaran och ca. en timme senare var vi på Bornholm. Vi drog direkt till campingen, Hasle Hytteby, och lassade in våra prylar i stugan innan vi drog iväg och började utforska ön  :)


Dag 1 på Bornholm åkte vi till Allinge och käka pölse, knallade runt på Helligdomsklipporna, spelade minigolf på helgjutna betongbanor, badade i poolen och drog in till Rönne och käkade pizza.


   

Dag 2 på Bornholm blev det en lång roadtrip till Gudhjem och en asgod kyckling- och bacon-baguette där innan vi drog till Dueodde och beachen för att bada och grilla oss lite... och somna på stranden... Efter det drog vi tillbaka till stugan och käkade innan vi drog vidare till Hammershus, ruinen av en jätte-fästning som uppfördes någongång kring 1200-talet. På vägen hem stannade vi ganska nära ett vindkraftverk... trodde vi i alla fall... det visade sig vara en jäkla bra bit längre än vi trott från början, men motion är ju bra säger vissa...


   

Dag 3 på Bornholm drog vi till Ekkodalen och ropade på Bornholms egen lilla maskot, nämligen Krölle-Bölle, ett tvättäkta troll som sägs leva i skogarna där... Till vår stora besvikelse valde han att inte visa sig... kanske skäms han lite över namnet han fått av Bornholms-borna... ha ha (I know I would). Efter det for vi till Svaneke och käkade lunch på ett bryggeri där som hette... Bryggeriet... God öl och goda hamburgare... Efter det blev det ytterligare lite roadtripp genom landskapet och vi avslutade dagen med att käka middag på ett rökeri i Allinge med Sandras farsa, hans fru och hennes mamma.


   

Dag 4 på Bornholm blev det mer roadtrip och vi spanade in Danmarks största samling av hällristningar i Madsbakke, några gamla fina kyrkor på lite olika ställen och sedan begav vi oss till stugan igen. Där blev det minigolf på den lokala banan, poolbad och apgoda burgare från den lokala grillen i Hasle... mumma. Senare på kvällen hamnade vi på en tattueringsstudio och Sandra smackade dit en feting i nacken... ha ha. Det blev fint som fan och gissa vem som har smörjt in tattuering med salva 3000 gånger sedan dess... ;)


   

Sista dagen på Bornholm drog vi till Ryttarknegten, en 60 meter högt torn beläget på Bornholms högsta punkt och där uppifrån kan man se hela Bornholm... sägs det i alla fall av de som är galna nog att gå upp i det rangliga tornet... men sandra spelade in en liten film därifrån...  ha ha. Sedan blev det katamaran hem till Sverige igen och en kvick bilresa hem till Norrköping innan semstern slutligen var, mer eller mindre, över... :)


Grym resa!!! Detvar länge sen jag hade så jäkla kul kan jag lova! Kolla även http://www.sandracrx.blogg.se/ , som var min semesterkompis  :)


Hare gött allihopa. Över & Ut...


Kommentarer
Postat av: Anders

Ja jäklar vilket låååångt inlägg. Bra bilder, ser ut som ni hade riktigt kul! :-)

2008-06-13 @ 00:29:40
URL: http://anderstankar.blogg.se/
Postat av: Krölle Bölle

Mwahahahaaa!

2008-06-13 @ 03:42:40
Postat av: Tobias

Anders: Vi hade verkligen askul! Resan nådde långt över mina förväntningar, och då menar jag inte att jag hade låga förväntningar ;) Alla borde åka till Bornholm och göra ön runt... Öl finns i alla butiker och är billigare än läsken!!! Det är vad jag kallar perfekt prioritering :P



Krölle Bölle: Jasså... nu duger det att dyka upp!

2008-06-13 @ 17:19:38
URL: http://tobson.blogg.se/
Postat av: Linda

Verkar som en rolig resa! Small world, Sandra o jag har jobbat ihop :-) Alla känner alla på något sätt...

2008-06-14 @ 08:45:36
Postat av: Sandra

Nonu kokemommomenontoteror jojagog dodinon boblolgoggog. :) Totacockok foföror soskokjojutotsosenon hohemom! Dodu äror soså sosnonlolälollol! Dodinon nonyfofikoknona jojävovelol! Hohahoha! Jojagog äror soså rorololigog, erorkokänonnon! Popusossos.

2008-06-15 @ 21:44:36
URL: http://sandracrx.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0